Eb-rajt: a remekül támadó franciák a jól védekező románok ellen

A támadásban kifejezetten erős, de védelmi gondokkal küzdő házigazdák nyitják ma este a foci-Eb-t, Románia ellen. A románoknak meg a védekezés megy jól, góllövésben jó ideje elég harmatosak. Mi lesz ebből? Péntek este 9 órakor a Francirország-Románia mérkőzéssel indul a 2016-os Európa-bajnokság.

 

A franciák a felkészülési mérkőzéseken megmutatták, hogy a gólszerzéssel nincs problémájuk, a remek formában lévő Olivier Giroud mellett Kingsley Coman és Antoine Griezmann (képünkön) játéka is biztató volt az elmúlt hónapokban. A védelem összeállításánál viszont már gondban lehet Didier Deschamps szövetségi kapitány, Raphael Varane és Lassana Diarra ugyanis sérülés miatt hiányzik, így vélhetően a Laurent Koscielny, Adil Rami belsővédőkettőssel áll fel a csapat a románok ellen. Koscielny és Rami keveset játszott eddig együtt, és amikor igen, akkor elég bizonytalan volt a hátsó alakzat.

 

Griezmann

 

“Bízom a játékosaimban – jelentette ki a játékosként vb- és Eb-győztes Deschamps a nyitómeccs előtt. – Az első meccs nem döntő jelentőségű, de nagyon fontos, mert megadja az egész torna alaphangját.”
A francia válogatott házigazdaként az Eb egyik favoritja, nagy valószínűséggel nem lesz gondja azzal, hogy továbbjusson az A csoportból, amelyben még Svájc és Albánia szerepel.

 

A legutóbbi két, náluk rendezett világversenyt (1998-as vb, 1984-es Eb) megnyerték.

 

A magyarokkal azonos selejtezőcsoportból kijutott románok az elmúlt időszakban a támadásépítésben nem jeleskedtek, ugyanakkor fegyelmezett, zárt védekezésük miatt kemény ellenfelei lehetnek a franciáknak is.A két együttes legutóbb 2011 szeptemberében csapott össze egymással Bukarestben, a 2012-es Eb selejtezősorozatában játszott meccsen 0-0-s döntetlen született. 2010 októberében hazai pályán a franciák nyertek 2-0-ra.
A fogadóirodáknál egyértelműen a házigazdák a meccs esélyesei, Deschamps tanítványainak sikerét átlagban 1,30-as odsszal kínálják, a döntetlent több mint ötszörös, a román győzelem 13-szoros pénzt jelenthet a fogadóknak.

Franciaország számára az elmúlt időszak eseményei miatt is nagy jelentősége van a válogatott sikerének. A készülődést a kontinensviadalra beárnyékolták a tavaly novemberi párizsi terrortámadások, a válogatott csatárának, Karim Benzemának és Mathieu Valbuenának a zsarolási ügye, sztrájkok, valamint a Szajna áradása is.

 

A nyitómérkőzésre Saint-Denis-ben, a Stade de France-ban kerül sor pénteken 21 órakor, a találkozó játékvezetője Kassai Viktor lesz. A meccset az Origón élőben közvetítjük majd.

 

Foci-Eb, nyitómeccs, A csoport:
Franciaország-Románia, 21.00
Párizs, Saint-Denis, vezeti: Kassai Viktor
Franciaország: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba, Kanté, Matuidi – Griezmann, Giroud, Payet
Románia: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat – Hoban, Pintilii – Popa, Stanciu, Stancu – Keserü

0 hozzászólás - “Eb-rajt: a remekül támadó franciák a jól védekező románok ellen

  1. Ez a francia csapat nagyon erős, még ilyen védelemmel is. Sima hazai győzelmet várok.

Szóljon hozzá!