Az albán kapus parádézott, de egy hibája elég volt Svájcnak a győzelemhez. Osztályzatok

A svájci válogatott 1-0-ra legyőzte az albán csapatot Lensban a labdarúgó Európa-bajnokság szombat délutáni mérkőzésén, az A csoport 1. fordulójában.

 

A szombati lensi összecsapáson a svájciak fejesgóllal már az 5. percben vezetést szereztek az Eb-újonc albánokkal szemben egy kapushibát követően. Ráadásul az is a kezükre játszott, hogy az ellenfél csapatkapitányát, Lorik Canát – mivel szándékosan kézzel ütött bele a labdába egy svájci gólhelyzetnél – a 37. percben kiállították.

Svájci gól

Az albánoknak alig akadt helyzetük, vagy ha mégis, azt elhibázták, ahogy a svájciak is elpackázták további lehetőségeiket, de az egy gól így is elegendőnek bizonyult a győzelemhez.

 

A négyesnek – egyben az Eb-nek – a magyar Kassai Viktor vezette péntek esti nyitómeccsén Franciaország 2-1-re megverte Romániát a párizsi Stade de France-ban.

 

2016-os Európa-bajnokság

A-csoport, 1. forduló

Albánia-Svájc 0-1

Lens, Stade Bollaert-Delelis

Játékvezető: Carlos Velasco Carballo 6,5

 

G: Schär (5.)

Sárga lap: Cana (23.), Kaçe (63.), Mavraj (90+2.) ill. Schär (13.), Behrami (66.)

Piros lap: Cana (36.)

 

Albánia: Berisha 5,5 – Hysaj 5,5, Cana 5,5-2=3,5, Mavraj 6, Agolli 6 – Kukeli 6 – Roshi 5 (Çikalleshi, 74., 0), Xhaka 5 (Kaçe, 62., 0) Abrashi 5, Lenjani 5 – Sadiku 5 (Gashi, 82., 0). Szövetségi kapitány: Gianni De Biasi

Svájc: Sommer 7 – Lichtsteiner 6, Schär 7,5, Djourou 6, Rodriguez 6 – Behrami 6,5 – Shaqiri 6 (Fernandes 87., 0) Dzemaili 6,5 (Frei, 76.,0), Xhaka 6, Mehmedi 5 (Embolo, 62., 0) – Seferovic 5,5. Szövetségi kapitány: Vladimir Petković

 

 

Gianni De Biasi: Szükségünk lett volna a jó kezdésre, ez nem történt meg. A kiállítás és a kihagyott helyzeteink megpecsételték a sorsunkat.

 

Vladimir Petković: – Nagyon sok energiát fektettünk a mérkőzésbe. Már akkor is próbáltunk tempót diktálni. amikor az ellenfelünknél még nem történt meg a kiállítás.

 

Szakértőnk véleménye

 

Prukner László: – A meccs elején a két döntő hiba felrúgta az alapvető stratrégiát. A svájciak képzettebbek, az 1-0-s győzelem akkor is meglett volna, ha nincs a kiállítás.

 

Szóljon hozzá!