Bale vezérletével Wales legyőzte Szlovákiát. Osztályzatok

A szlovákok kezdték jobban a meccset, mégis a walesiek találtak be, miután Gareth Bale élesen lefelé csapódó szabadrúgását a szlovákok kapusa, Matúš Kozáčik elszámította (1-0). A walesi szélső tíz évvel ezelőtt szerezte első gólját a válogatottban, akkor is Szlovákia volt az ellenfél.

 

A 32. percben Wales nem kapott meg egy tizenegyest, Jonathan Williamst a tizenhatoson belül arcon könyökölte Martin Škrtel, azonban a játékvezető tovább engedte az akciót.

Duda

A második félidőben sebességet váltottak a szlovákok, ennek eredményeképpen a 61. percben össze is jött az egyenlítés. Róbert Mak nyert meg egy párharcot a jobb oldalon, középre passzolt Ondrej Dudának – aki még egy perce sem volt a pályán – majd egy befele cselt követően visszalőtte a labdát a bal alsó sarokba (1-1).

 

A 73. percben Aaron Ramsey kapott remek beadást a csereként érkező Robson Kanutól, azonban öt méterről a kapu fölé fejelt. A 81. percben az Arsenal középpályása javította hibáját, ugyanis egy rossz labdaátvétel után remekül hozta helyzetbe a csereként beszálló Robson Kanut, aki 13 méterről, takarásból a bal alsó sarokba gurított (2-1). A 86. percben egyenlíthettek volna a szlovákok, de a szintén csereként érkező Nemec fejese a kapufán csattant.

KAnu

Wales ezzel a győzelemmel óriási lépést tett a továbbjutás felé, de a játék képe alapján a szlovákokat sem lehet leírni.

 

 

2016-os Európa-bajnokság

B-csoport, 1. forduló

Wales-Szlovákia 2-1

Bordeaux, Stade de Bordeaux

Játékvezető: Svein Oddvar Moen 6,5

 

G: Bale (10.), Robson-Kanu (81.) ill. Duda (61.)

Sárga lap: Hrosovsky (31.), Mak (78.), Weiss (80.), Kucka (83.), Škrtel

 

Wales: Ward 6 – Chester 5, A. Williams 5,5, Davies 6 – Gunter 5, Allen 7, Edwards 5 (Ledley, 69., 0), Ramsey 6 (Richards, 88., 0), N. Taylor 5,5 – J. Williams 5 (Robson-Kanu 71., 6), Bale 7. Szövetségi kapitány: Chris Coleman

Szlovákia: Kozácik 5,5 – Pekarík 5, Skrtel 7, Durica 6, Svento 5 – Mak 7, Kucka 7, Hrosovsky 5 (Duda, 60., 7), Hamsík 6.5, Weiss 6 (Stoch, 83., 0) – Duris 4,5 (Nemec, 59., 0). Szövetségi kapitány: Ján Kozák

 

Chris Coleman: Kemény, küzdelmes meccsen szereztünk fontos győzelmet veszélyesen kezdeményező ellenfelünk ellen.

 

Ján Kozák: Több volt a meccsben. pontot szerezhettünk volna.

 

Szakértőnk véleménye

 

Prukner László: – A két újonc közül a walesiek kis csapatokra jellemző módon védekeztek, a második félidőben kitámadó szlovákok ezzel nem tudtak mit kezdeni. A szerencsésebb csapat győzött.

 

 

Szóljon hozzá!