Hamar kiesett a világbajnok – osztályzatok

 

Az olasz válogatott okos, taktikus és főleg eredményes játékkal 2–0-ra megverte Spanyolországot a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, és bejutott a legjobb nyolc közé. A világbajnok korai kiesése némileg meglepő, ám a mutatott játék alapján nem az.

 

Európa-bajnokság 2016

Június 27., hétfő, 21 óra, nyolcaddöntő

 

Olaszország–Spanyolország 2–0 (1–0)

Saint-Denis, Stade de France, 76 165 néző.

 

Vezette: Cakir 8

 

Olaszország: Buffon – Chiellini, Bonucci, Barzagli – De Sciglio, De Rossi (Motta, 54.), Florenzi (Darmian, 84.), Parolo, Giaccherini – Éder (Insigne, 82.), Pelle.

Szövetségi kapitány: Antonio Conte

Spanyolország: De Gea 5,5 – Juanfran 5, Sergio Ramos 5, Piqué 5,5, Alba 5 – Iniesta 6, Busquets 5 – David Silva 5,5, Fabregas 5, Nolito 5 (Aduriz 5, a szünetben; Pedro 0, 81.) – Morata 5 (L. Vázquez 0, 70.).

Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

 

Gólszerzők: Chiellini (33.), Pelle (91.)

 

Sárga lap: De Sciglio (24.), Pellé (54.), T. Motta (89.), illetve Nolito (41.), Busquets (89.), D. Silva (94.)

 

Antonio Conte: Csodásak voltak a srácok, de most pihennünk kell, mert szombaton újabb kőkemény meccs vár ránk a németek ellen. Talán még nehezebb is, mint a mostani. Bebizonyítottuk, hogy az olasz válogatott nem csak a catenaccióra képes.

 

Vicente del Bosque: A következő napokban beszélek a szövetség vezetőivel, és eldöntöm, hogyan tovább. Még nem tudok mit mondani erről. Bele kell törődnünk az eredménybe, és előre kell tekintenünk.

 

Szakértőnk véleménye

Prukner László: Világbajnokok egymás ellen, taktikai háború, a jelenleg jobb csapat győzelmével. A mérkőzésen az olaszok akarata érvényesült, kiiktatták a spanyol csapatjáték alapelemeit és jó helyről indított ellencsapásaik folyamatosan veszélyt jelentettek az ellenfélre. Számomra a jobban motivált csapat sikerét hozta a találkozó.

 

olasz-spanyol 20160627

Kép forrása: uefa.com

Szóljon hozzá!