Bundesliga , Külföldi - 2016.12.6.

Bundesliga, 13. forduló – összefoglaló

Bundesliga, 13. forduló – összefoglaló

Mainz – Bayern München 1-3

A Bundesliga 13. fordulójának első meccsét péntek este vívták. A Mainz vendégszeretetét élvezhette a Bayern München. A vendég csapat meg is nyerte a találkozót 1-3 arányban. Az első gólt a negyedik percben Jhon Cordoba szerezte, miután beverekedte magát a tizenhatoson belülre egy szép szólót követően. Hamar jött a válasz a másik oldalról, egész pontosan Arjen Robben talált be a 8 percben. Itt nem állt meg, ugyanis a 21. percben még egy érvényes találatot szerzett a holland játékos. Ekkor már 1-2 -re ment a Bayern és ez így is maradt az első félidőben. A második játékrész végén még egyszer betalált Carlo Ancelotti csapata. Robert Lewandowski előtt lehetőség nyílt egy szabadrúgásra a 92. percben. Szépen végezte el, a kapu bal oldalába lőtt és be is talált. A meccs végeredménye ezzel lett 1-3.

Borussia Dortmund – Mönchengladbach 4-1

Szombaton a Mönchengladbach látogatott el a Borussia Dortmund otthonába. A vendég csapat nagyon jól kezdte a meccset és a 6. percben már gólt is szerezett. Raffael tudott eredményes ellőni egy kipattanó labdát. Csak egy perc kellett a Dortmundnak a válaszhoz. Marco Reus végzett el egy szögletet, a labdája  megtalálta Pierre-Emerick Aubameyang lábait ezután remekül lőtte ki a kapu jobb oldalát. Innentől nem volt megállás a hazai gólok tekintetében. Még az első félidőben Lukasz Piszczek fejelt be egy labdát a 15. percben. Még két gólt tartogatott a nézőknek a második félidőre a Borussia Dortmund. Az egyiket a 64. percben Ousmane Dembele lőtte a bal alsóba Marco Reus kiugratását követően. A másik találat szintén Pierre-Emerick Aubameyang lábát dicséri aki a második találatával állította be a végeredményt 4-1-re a 68. percben.

Ezek után pár helyzeten és szögleten kívül nem sok izgalmas történt. A bíró nem hosszabbított, a Dortmundé a 3 pont.

Hoffenheim – Köln 4-0

Szombaton zajlott a Hoffenheim – Köln találkozó, melyből a hazai csapat jött ki jobban.

Viszonylag hamar, a 8. percben született az első találat, melyet Sandro Wagner szerzett egy kipattanóból. Az állás egészen a 39. percig maradt 1-0, de ekkor tovább szaporította gólkülönbségét a Hoffenheim. Jeremy Toljan egy kiváló labdát követően könnyedén szerzett gólt. A második félidőben még  két találat esett. A 67. percben tudott duplázni Sandro Wagner, miután Mark Uth beadását követően a kapuba fejelt. A hazaiak ezt az amúgy is szép meccset a 89. percben Mark Uth góljával, aki 4-0-ra módosította az eredményt, ami meg is maradt a meccs végéig.

Leverkusen – Freiburg 1-1

A Leverkusen – Freiburg összecsapás első gólját a vendég csapatból Janik Haberer szerezte a 30. percben, miután kiválóan érkezett Vincenzo Grifo szögletből lőtt labdájára és befejelte. A hazai csapat az első félidőben nem tudott kiegyenlíteni, de ami késik nem múlik. Így volt vele Hakan Calhanoglu is, hisz a 60. percben meg tudta szerezni az egalizáló gólt. A meccs végén még egy hatalmas lehetőséghez jutott a Leverkusen. Onur Bulut szabálytalankodott saját tizenhatosán belül és büntetőt ítélt a hazaiaknak a bíró. A 88. percben Chicharito vállalta el a tizenegyest, de Alexander Schwolow számított a középre rúgott labdára és kivédte azt. Így tehát maradt az 1-1-es állás ami nem is változott a meccs végéig.

Werder Bremen – Ingolstadt 2-1

Werder Bremen otthonába látogatott el a tabella végén kullogó Ingolstadt. Bejött a papírforma, a hazai csapaté lett a három pont. A mérkőzés első gólját a hazaiak szerezték. Max Kruse a 24. percben volt eredményes. Közelről belőtte a labdát, ezzel 1-0-ra változtatva az eredményjelzőt. A második félidőben Markus Suttner az Ingolstadt játékosa lenyűgözően rúgta a labdát a jobb felső sarokba szabadrúgásból. Az 58. percben szerzett góllal elérte az egyenlítést, ám a 76. percben Fin Bartels csapott le a kapu előtti labdára és bevágta a léc alá. A meccset a 94. percben fújta le a bíró, ezzel a három találattal lett 2-1 a végeredmény.

Wolfsburg – Hertha BSC 2-3

A Wolfsburg várta hazai pályán a Herthát a szombati találkozón. A meccs első 20 perce igen eseménydúsan zajlott. Három gólt is szereztek a csapatok ez idő alatt, ebből az elsőt Mayoral Moya a fiatal spanyol játékos szerezte egy kipattanóból, a 12. percben.

Négy perc elteltével egyenlített ki Dárdai csapata, Marvin Plattenhardt csodálatos szabadrúgás gólt tekert a kapu bal felső sarkába. A 18. percben Paul Seguin szerezte meg ismét a vezetést a Wolfsburgnak, miután lecsapott Yannick Gerhardt beívelt labdájára. A második játékrész sem zajlott eseménytelenül. A 69. percben Alexander Esswein egyenlítette ki ismét a mérkőzést egy távoli lövésnek hála. Paul Seguin, a hazaiak játékosa, nem sokkal később összeszedte a második sárgáját és kiállította a őt a bíró. A játékidő utolsó percében egy szabálytalankodás után tizenegyeshez jutott a Hertha. Az utolsó lehetőséget remekül ragadták meg a vendégek és átvették a vezetést, meg is nyerték ezzel a meccset 2-3-ra.

RB Leipzig – Schalke 04 2-1

RB Leipzig játszott hazai pályán a Schalke 04 ellen. A szombati nap utolsó Bundesliga meccse már az első percben nagy izgalmakat hozott. Ralf Fahrmann szabálytalankodása után tizenegyest ítélt a játékvezető. Timo Werner a hazaik játékosa remekül hajtotta végre a büntetőt és gólt szerzett. A 31. percben Sead Kolasinac jó helyen állt és hozzá került a kipattanó, amit remekül tudott értékesíteni, így egyenlítette ki az állást 1-1-re. A második félidőben Sead Kolasinac foghatta a fejét miután a fejéről saját kapujába pattant a labda. A szerencsétlen mozdulat volt az utolsó gól a meccsen, így a hazaiké lett a három pont és így még továbbra is vezetik a tabellát.

Darmstadt – Hamburger SV 0-2

A vasárnap délutáni Bundesliga meccsen a Hamburger SV a 30. percben tudta bevenni ellenfele kapuját. Filip Kostic beadását szépen felugorva tudta a kapuba fejelni Michael Gregoritsch. Pontos és erős bólintását Esser nem védhette. Az első félidő végéig maradt is az 0-1. A második 45 perc végén még egyszer gólt szereztek a vendégek. Ezúttal egy szögletet követően tudott eredményes lenni Matthias Ostrzolek a 90. percben. Megérdemelten szerezte meg a három pontot a vendég csapat.

Augsburg – Frankfurt 1-1

A hétvége utolsó összecsapás a Bundesligában az Augsburg – Frankfurt összacsapás volt. A Frankfurt kezdte jobban a találkozót, be is találtak a 11. percben. Alexander Meier végzett el egy szögletet ami Branimir Hrgotát találta meg és ő, ki is lőtte a jobb alsót. A hazaiak a 34. percben tudtak egyenlíteni. Dong-Won Ji a tizenhatos környékéről tétlenkedés nélkül erősen a kapura vágta és betalált. 1-1 volt az állás, mikor véget ért az első félidő. A második játékrészben sem született már több gól, így mindkét csapat egy-egy ponttal távozhatott.

Szóljon hozzá!