Külföldi , Liga BBVA - 2016.12.7.

Liga bbva, 14. forduló – összefoglaló

Granada – Sevilla 2-1

A Sevilla érkezett vendégként a Granada otthonában a szombat délben játszott meccsen. 27 perc telt el az első gól megszületéséig, ami Andreas Pereira nevéhez fűzödik. Jeremie Boga passza után már szabadon, magabiztosan tudott lőni. A második gól, már a második félidőben született az 56. percben. Ismét a hazaiak voltak eredményesek, ezúttal David Lomban rezgette meg a hálót egy szögletet követően. A Sevillának a 95. percben adódott lehetősége a szépítésre egy büntető formájában. Ezt Wissam Ben Yedder ki is használta. Ezután le is fújta a meccset a játékvezető 2-1-es állásnál.

Barcelona – Real Madrid 1-1

A bajnokság egyik legjobban várt meccse a Barcelona – Real Madrid volt. Az örökrangadóra szombaton került sor. Volt pár szép akció a meccsen és mindkét oldalon született egy-egy gól. Az elsőt az 53. percben Luis Suarez  szerezte, miután pazarul érkezett Neymar beadására. A meccs végéig úgy tűnt a Barca fogja bezsebelni a három pontot, de mint már sokszor a meccs végén, Sergio Ramos megmentette a Real Madridot és kiegyenlítette a mecset a 90. percben. Luka Modric szabadrúgását beívelte a kapu elé a megtalálta vele a csapatkapitányukat aki gólt szerzett. Az El Clásico tehát, 1-1-es döntetlennel zárult, ami kedvező a Real Madridnak, hiszen még mindig vezetik a tabellát 6 ponttal.

Leganes – Villarreal 0-0

Az összecsapáson nem született gól, tehát mindkét csapat egy-egy pontot kapott. Kiegyenlített mérkőzésnek mondhatjuk minden szempontból, így korrektnek mindkét csapat számára az eredmény.

Atletico Madrid – Espanyol 0-0

A szombati nap utolsó spanyol meccsét az Atletico Madrid vívta az Espanyol ellen. Már tudták a Barca-Real meccs eredményét, de ez nem adott elég löketet nekik, hiszen nem szereztek gól, igaz ellenfelük sem. Diego Simeone csapata nem tudta kihasználni jól a helyzetet. és csak egy pontot szereztek hazai pályán

.

Betis – Celta Vigo 3-3

Izgalmas volt a vasárnap délben lejátszott spanyol meccs. A Betis vívott csatát a Celta Vigo ellen és már negyed óra elteltével megszületett az első gól a vendégek részéről. Kapásból lőtte el a labdát Iago Aspas  a tizenhatosról és betalált a bal alsó sarokba. Az első félidő végéhez közeledve a Andreu Fontas elkövetett egy csúnya szabálytalanságot saját tizenhatosán belül, így Ruben Castro jutott tizenegyeshez. A 41. percen elvégzett büntetőt be is rúgta a léc alá  és így kiegyenlítette az állást. A következő gólt is a Betis rúgta, de ezt már a második félidőben. Antonio Sanabria egy igen szép lövéssel küldte meg  az ellenfél kapuját ami be is ment, ezzel 2-1-re fordította az eredményt. Nem sokat haboztak a vendégek, mert már az 53. percben újra döntetlen volt az állás, hála  Iago Aspas második találatának amit az üres kapuba gurított be. German Pezzella előtt remek lehetőség nyílt egy szögletet követően és a 73. percben ismét megszerezte a Betisnek a vezetést a fejes góljával. De nem ez volt az utolsó találat a a meccsen, ugyanis még a 85. percben ki tudott egyenlíteni a Celta Vigo Facundo Roncaglia góljával, tehát 3-3-as végeredménnyel egy-egy ponttal távozhattak a csapatok.

Athletic Bilbao – Eibar 3-1

Az Athletic Bilbao az Eibar ellen játszott a hétvégén. Az első találatig 42. percet kellett várni. Benat, az Athletic Bilbao  játékosa szerzett gólt szabadrúgásból. 1-0-lett a hazaiaknak, és ez így is maradt egészen az 55. percig ahol szintén egy Athletic Bilbao játékos  remek szólót követően  rálőtte a labdát, és gyönyörű gólt szerzett. Az ellenfél erre a 70. percben tudott érdemben válaszolni Sergio Enrich személyében aki befejelte a labdát a kapu bal oldalába és 2-1-re változtatta az eredményjelzőt. Azonban a kegyelemdöfést a 91. percben Iker Muniain adta meg. Egy nagy bombát vállalt el laposan és be is talált. 3-1 lett a végeredmény a haza pályán játszó Athletic Bilbaonak.

Alaves – Las Palmas 1-1

Hamar megszületett az első gól az Alaves – Las Palmas meccsen. A 4. percben remek

gólt lőtt Alexis, a hazaiak játékosa. A tizenhatoson belülről bevágta a labdát a bal alsó sarokba. A vendégek szintén hamar betaláltak, de már a második félidő elején. Az 57. percben Marko Livaja tud gólt szerezni, rögtön átvétel után a kapu bal felső sarkába.

Sporting Gijon – Osasuna 3-1

A Sporting Gijon otthonába látogatott el az Osasuna. A tabella hátulján kullogó csapatok közötti meccsen 4 gól született, melyből az első Carlos Carmona nevéhez fűződik. A 43. percben tudott betalálni Fernando Amorebieta beadását követően. A második gól is a hazaiak szerezték, de ezt már a második félidőben, az 56. percben. Douglas Pereira egy beadásra tudott pontosan érkezni és a labdát laposan a kapuba juttatni. A hazai közönség legnagyobb örömére a Sporting Gijon belőtte a harmadik gülját is a 78. percben. Ezúttal Carlos Carmona rezgette meg az Osasuna hálóját. De nem maradtak rúgott gól nélkül a vendégek sem. A 86. percben tudta Miguel Flanobelőni a szépítő találatot Alejandro Berenguer pontosan kiszolgálta őt. Ezzel 3-1 lett az állás, ami meg is maradt az utolsó sípszóig .

Valencia – Malaga 2-2

Mozgalmasan indult a vasárnap utolsó spanyol meccse. Már a harmadik percben vezetéshez jutott a Malaga. Pablo Fornals kapott egy pontos passzot, amit gondolkodás nélkül ráküld a kapura. A válaszra sem kellett sokat várnunk, hiszen már a 7. percben kiegyenlített a Valencia, hála Rodrigo góljának, aki hamar le tudott csapni egy szabadrúgásból beérkező labdára. 2-1-es állásnál mentek el az öltözőbe a csapatok a szünetet eltölteni. Már a győzelmet érezhették a Valencia játékosai, mert nem született több gól a rendes játékidőben. A 93. perc azonban meghozta a várt egyenlítést a Malagának, mikor  Pablo Fornals belőtte második gólját, és ezzel megmentette csapatát a kikapástól. 2-2 lett a meccs végeredménye, aminek a vendégek igencsak örülni tudtak.

Deportivo La Coruna – Real Sociedad 5-1

A spanyol első osztály 14. fordulójának meccsét hétfőn este játszották. Deportivo La Coruna a Real Sociedaddal vívta a mérkőzést. A jelenleg 16. helyen álló csapat 5 gólt szerzett a 6. helyen állónak. Az első gól a 13. percben esett. Sidnei egy lapos rúgást követően 1-0-ra változtatja az eredményjelzőt. A második gólt egy balszerencsés mozdulatnak köszönheti a Deportivo La Coruna, ugyanis Inigo Martinez öngólt szerzett és tovább szaporított a hazaiak előnyét, ahogyan Florin Andone is tette a 42. percben. Juanfran beadására remekül érkezett Florin Andone és a tökéletes labdaátvétel után berúgta a hazai csapat harmadik gólját is. Yuri Berchiche lőtte a vendégek egyetlen gólját az 57. percben. Ezután a hazai csapat még két gól szerzett. Az egyiket Ryan Babel a 64. percben, a másikat Florin Andone a 77. percben.  Nagy előnyre tett szert a

Deportivo La Coruna amit már nem tudott leküzdeni a Real Sociedad. A meccs végeredménye 5-1 lett, tehát a hazai csapaté a három pont.

Szóljon hozzá!