Egyéb , Külföldi - 2017.2.9.

Majdnem sikerült a bravúr Dárdai csapatának. Borussia Dortmund-Hertha BSC 1-1 (0-1) osztályzatok. – VIDEÓ!!

Majdnem sikerült a bravúr Dárdai csapatának!

 

Csak egy hajszál választotta el a Hertha BSC-t, hogy kiejtse a Dortmundot a német kupa küzdelmeiből.

Izgalmas mérkőzés volt kilátásban a német kupa nyolcaddöntőjében a Dortmund-Hertha mérkőzésén. Ez be is igazolódott. A mérkőzés elején több helyzetet is kidolgozott a Hertha, amiket rendre elpuskázott Ibisevic révén. Először egy az egyben vitte a kapusra, ám még a lövés előtt utolérték. Aztán egy szögleti utáni fejesnél a kapus bravúrját követően a fekvő Bürki felett kellett volna csak bebólintania a labdát, ám még a kaput sem sikerült eltalálnia fejesével. A kihagyott helyzetek nem bosszulták meg magukat a berlini gárdánál. Sőt a 27. percben egy beadásra kitűnően érkezett Salomon Kalou, aki a hálóba továbbította a beívelést, ezzel vezetést szerzett a Hertha. 0-1

Ezek után, ahogy várható volt visszább állt a Hertha és teret hagyott a Dortmundnak és persze a saját kontráiknak. Egyre nagyobb lett a Dortmund fölénye, de az első félidőben még nem érett góllá. De ami késik… A második félidő elején Aubameyang egy kiugratást követően az oldalsó kapufára rúgta a labdát, majd a kipattanót nem tudta tisztázni a berlini védelem, így a labda Dembele elé került, aki az üresen álló Reus elé tálalta a labdát, amit kíméletlenül be is vágott a Dortmund csillaga. 1-1

A továbbiakban maradt a meccs képe, nyomott a Dortmund, de a döntő találatot nem tudták vevinni a sárga-feketék. A Hertha keményen játszva, sok szabálytalansággal akadályozta meg, hogy a Dortmund lendületből vezesse a kékek védelmére a labdát.

A meccs végéig nem is esett több találat, a hosszabbításban pedig sokat állt a játék. Hol Dembele-t kellett ápolni, akit miután levittek a hosszabbítás első játékrészének végén, az oldalvonal mellett gyúrtak, hogy a második félidőre vissza tudjon állni, mivel a plusz egy cseréje is elfogyott a Dortmundnak. A meccs végén, még Sokratis kiállítása borzolta kedélyeket, ami már nem osztott, nem szorzott a mérkőzés 119. percében.
Következtek a tizenegyesek, ahol Dárdai játékosainak erősen megremegett a lába. Öt büntetőjükből mindössze kettőt sikerült berúgniuk és az a kettő is csak Bürkin múlott, hogy bement. A Dortmundnál csak Pulisic hagyta ki büntetőjét. Thomas Tuchel gárdája így továbbjutott a legjobb 8 közé a német kupában, míg Dárdai csapata keserű szájízzel, de emelt fővel hagyhatta el a Signal Iduna Parkot.

A tizenegyespárbaj:

httpss://streamable.com/wzfvl

 

Német kupa, nyolcaddöntő

Február 8., Szerda

Borussia Dortmund-Hertha BSC  1-1 (0-1) – tizenegyesekkel: 3-2

Signal Iduna Park

80 500 néző

 

Játékvezető: D. Aytekin

 

Dortmund (3-1-4-2): Bürki 7 – Bartra 6.5, Sokratis 6, Piszczek 7 (Pulisic 6.5, 46.) – Weigl 7 – Schmelzer 7 (Ginter 7, 46.), Guerreiro 6.5 (Castro 7, 77.), Dembele 8, Durm 7 – Reus 8.5 (Schürrle 6.5, 91.), Aubameyang 6

Vezetőedző: Thomas Tuchel

 

Hertha Berlin (4-1-4-1): Jarstein 7.5 – Mittelstadt 7, Brooks 7.5, Langkamp 7, Pekarík 6.5 – Stark 8, Skjelbred 6.5 (Lustenberger 0, 84.) – Kalou 8, Darida 7, Haraguchi 6.5 (Esswein 0, 96.) – Ibisevic 6.5 (Schieber 6.5, 60.)

Vezetőedző: Dárdai Pál

 

Gólszerzők: Reus (47.) ill. Kalou (27.)

Sárga lap: Weigl (33.), Bartra (78.), Castro (108.), Sokratis (119.) ill. Brooks (13.), Pekarik (31.), Skjelbred (34.), Stark (39.), Darida (52.), Mittelstadt (62.)

Piros lap: Sokratis (119.)

 

Szóljon hozzá!