Bundesliga , Külföldi - 2017.8.8.

Nagy a nyomás Ancelottin

Óriási a nyomás Carlo Ancelotti vezetőedzőn, és lehet, hogy legkésőbb a 2017-2018-as szezon végén meneszti posztjáról a Bayern München vezérkara – vélekedik Stefan Effenberg, a bajor egyesület korábbi ragyogó középpályása. Noha első müncheni évében az olasz edző bajnok lett a csapattal, a Német Kupában még döntőbe sem jutott, a Bajnokok Ligájában pedig már a negyeddöntőben kiesett (a későbbi győztes Real Madrid ellen) – az európai porondtól ilyen korán 2011 óta nem búcsúzott el a Bayern.

“A játékosok sokszor tanácstalanok voltak a pályán, akárcsak az edzőjük – magyarázta Effenberg. – Akárhogy is nézzük, az előző szezon csalódás volt a Bayern München számára, még egy ilyen, pláne ennél gyengébb idényt aligha tolerál a vezérkar. Ancelotti idehozott már néhány új játékost, ha ők kudarcot vallanak, kudarcot vall az edző is. A most zajló felkészülési időszakban az Arsenal, a Milan, az Inter, a Liverpool és a Napoli is fölülmúlta a münchenieket.”

A Bayern sorozatban ötödször lett német bajnok, a német Jupp Heynckesszel 2013-ban elhódított Bajnokok Ligája-trófea óta azonban még döntőbe sem jutott a csapat a legrangosabb európai kupában, Josep Guardiolával háromszor elődöntős, Ancelottival egyszer negyeddöntős volt.

A kép forrása: bundesliga.com

Szóljon hozzá!