Bundesliga , Külföldi - 2017.9.28.

Viszlát, Ancelotti!

A PSG otthonában elszenvedett 3-0-s Bajnokok Ligája-csoportkörös vereség másnapján a Bayern München vezérkara menesztette posztjáról Carlo Ancelotti (a képen) vezetőedzőt.

“A csapat teljesítménye a szezonrajt óta nem felel meg az elvárásnak – indokolta a döntést Karl-Heinz Rummenigge, a Bayernt működtető gazdasági társaság vezetője. – A párizsi összecsapás megmutatta, változtatásokat kell végrehajtanunk. Hasan Salihamidzic sportigazgató és én a mai napon hosszas beszélgetést folytattunk Ancelottival, aminek a végén tájékoztattuk elhatározásunkról.”

Az 58 esztendős olasz szakembernek ez volt a második megkezdett szezonja a müncheniek kispadján, az elsőben bajnoki címet nyert. A Bundesligában hat fordulót követően csak a harmadik a gárda, a BL-ben pedig kikapott a PSG-től. A Bayern München Ancelotti segítőit (Davide Ancelottit, Giovanni Maurit, Francesco Maurit és Mino Fulcót) is elküldte. Átmenetileg Willy Sagnol veszi át a csapatot, hosszú távon pedig a nyáron a Dormundtól menesztett Thomas Tuchelt emlegetik a gárda lehetséges edzőjeként, valamint cikkeznek Julian Nagelsmannról, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim tréneréről is.

A kép forrása: goal.com

Szóljon hozzá!