Külföldi - 2023.2.1.

A Benfica bejelentette, 121 millióért távozik a középpályás

A Benfica hivatalosan is bejelentette, hogy az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea-hez igazol az argentin középpályás, Enzo Fernández.

Kedd este az átigazolásokkal kapcsolatban mindig jól értesült Fabrizio Romano a hivatalos Twitter-oldalán tudatta követőivel, megszületett a megegyezés a Chelsea és a Benfica között a világbajnok játékosról – minél gyorsabban alá akarták írni a szükséges dokumentumokat, Fernández ekkor már készülhetett az orvosi vizsgálatokra.

A lisszaboniak hivatalosan is bejelentették a futballista távozását, aki a középpályán bizonyíthat a „kékeknél”. Az átigazolásból nagyon jól jött ki a River Plate, Enzo Fernández 121 millió eurós vételárából ugyanis jár 4 millió euró a nevelőklubnak, plusz 25 millió euró még annak a szerződésnek az értelmében, amelyben a Benficának eladta őt a River tavaly nyáron, 14 millió euróért. A futballista 2031-ig írt alá a Stamford Bridge-en.

Mint ismert, fel is szabadult egy hely a Chelsea középpályáján, hiszen az olasz válogatott Jorginho az Arsenalba igazolt, sajtóhírek szerint 12 millió eurót fizettek érte az „ágyúsok”. 

Szóljon hozzá!