Külföldi - 2023.2.7.

Élve találtak rá a romok alatt a ghánai játékosra

A portugál A Bola sportlap értesülései szerint élve találták meg a török labdarúgó-élvonalban szereplő Hatayspor 65-szörös ghánai válogatott középpályását, Christian Atsut, aki a hétfő hajnalban és délelőtt Törökország déli részét és Szíriát sújtó nagy erejű földrengések következtében rekedt a romok alatt.

Hétfő hajnalban és délelőtt több nagy erejű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát. A 7.7-es és 7.8-as magnitúdójú rengések kora estére majdnem 3000 áldozatot követeltek, ám sokak nyomára nem akadtak rá a romok alatt.
Hétfő estig közéjük tartozott a török élvonalban szereplő Hatayspor 65-szörös ghánai válogatott középpályása, Christian Atsu – aki vasárnap még győztes gólt szerzett csapata bajnokiján –, valamint a csapat sportigazgatója, Taner Savut és a klub tolmácsa is. Ráadásul utóbb kiderült, hogy a Hatay első csapatából nemcsak Atsu, hanem a középpályás Onur Ergün, valamint a két védő, Kerim Alici és Burak Öksüz is hiányzik.
Este aztán a portugál A Bola sportlap közölte: a romok alól Alici korábban a maga erejéből már kiszabadult, és estére a másik három labdarúgót is megtalálták, mindannyian életben vannak. A többiek állapotáról nem számolt be a portugál lap, Atsuról viszont azt írja: a ghánait kimentése után a jobb lábának – bővebben nem részletezett – sérülése, továbbá légzési nehézségek miatt egy helyi kórházba szállították.Egy ghánai sportújságíró, Saddick Addams a történtek részleteiről osztott meg korábban információkat. Twitter-bejegyzéséből kiderül, úgy értesült, hogy „Atsuék egy a földrengésben összeomlott épület kilencedik emeletén voltak a katasztrófa bekövetkeztekor. Három játékost és a klub egyik képviselőjét megtalálták a romok alatt, és kiszabadították. A klub további képviselői a helyszínen vannak, a keresés folytatódik”.
Szóljon hozzá!