Külföldi - 2023.3.23.

Gakpo, De Ligt és még három játékos elhagyta a holland válogatottat

Öt játékos is távozott a Franciaország és Gibraltár elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő holland válogatottból vírusos megbetegedés miatt. Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman és Bart Verbruggen helyére pedig Ryan Gravenberchet, Kjell Scherpent és Stefan de Vrijt hívta meg Ronald Koeman holland szövetségi kapitány.

A Holland Labdarúgó-szövetség közölte, vírusos megbetegedés miatt Sven Botman (Newcastle United), Cody Gakpo (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Joey Veerman (PSV Eindhoven) és Bart Verbruggen (Anderlecht) is elhagyta a nemzeti csapat edzőtáborát, helyükre pedig Ryan Gravenberchet (Bayern München), Kjell Scherpent (Vitesse) és Stefan de Vrijt (Inter) hívta meg Ronald Koeman szövetségi kapitány.

Az Oranje közleménye kitért arra is, hogy a 23 játékosból álló kerethez a juniorválogatottal Spanyolországban készülő Gravenberch és Scherpen csak Párizsban csatlakozik, ahogy de Vrij is.

Koeman a múlt pénteki kerethirdetése óta egyszer már kénytelen volt változtatni csapatán, hiszen Frenkie de Jong és Steven Bergwijn helyére a már távozó Veermant, illetve a dortmundi Donyell Malent hívta meg.

A holland válogatott március 24-én a Stade de France-ban csap össze a vb-döntős franciákkal, majd március 27-én Rotterdamban fogadja Gibraltárt.

A HOLLAND VÁLOGATOTT KERETE A MÁRCIUSI EB-SELEJTEZŐKRE
KAPUSOK:
 Jesper Cilessen (NEC Nijmegen), Mark Flekken (SC Freiburg – Németország), Kjell Scherpen (Brighton – Anglia)
VÉDŐK: Nathan Aké (Manchester City – Anglia), Daley Blind (Bayern München – Németország), Virgil van Dijk (Liverpool FC – Anglia), Denzel Dumfries (Internazionale – Olaszország), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Tyrell Malacia (Manchester United – Anglia), Jurriën Timber (Ajax Amsterdam), Ryan Gravenberch (Bayern München – Németország), Stefan de Vrij (Internazionale – Olaszország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Davy Klaassen (Ajax Amsterdam), Marten de Roon (Atalanta – Olaszország), Xavi Simons (PSV Eindhoven), Kenneth Taylor (Ajax Amsterdam), Georginio Wijnaldum (AS Roma – Olaszország), Mats Wieffer (Feyenoord)
TÁMADÓK: Steven Berghuis (Ajax Amsterdam), Brian Brobbey (Ajax Amsterdam), Memphis Depay (Atlético Madrid – Spanyolország), Donyell Malen (Borussia Dortmund – Németország), Wout Weghorst (Manchester United – Anglia)
Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

Szóljon hozzá!