Külföldi - 2023.3.21.

Pontlevonással büntették a játékosait ki nem fizető Wigant

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Wigan Athletic egyre közelebb kerül a kieséshez. Az utolsó helyen álló csapat immár nyolc pontra van a biztos bennmaradást jelentő 21. helytől, mivel a klubtól három pontot levontak, mert ismét nem fizette ki a játékosait.

Az EFL közleménye szerint: „A Wigan Athletictől azonnali hatállyal három pontot levonunk a 2022–2023-as bajnoki idényben, miután a klub 2023 márciusában ismét elmulasztotta kifizetni a játékosok bérét.”

The Guardian számol be arról, hogy a Wigan így egy lépéssel közelebb került a Championshipből való kieséshez. A közleményben szerepel, hogy az elmúlt kilenc hónapban ez már a negyedik eset, hogy a Wigan nem fizeti ki az alkalmazottait, korábban 2022 júniusában, júliusában és októberében is előfordult hasonló.

Nemcsak a csapatot sújtják, hanem a klub tulajdonosa ellen is vádat emelnek kötelezettségszegés miatt, emellett az ügyet egy független fegyelmi bizottság elé tárja a szövetség.

A Wigan szintén közleményben reagált a büntetésre: „A klub tudomásul veszi az EFL nyilatkozatát, valamint a vádat, és a megfelelő időben további tájékoztatást ad a jelenlegi bérhelyzetről.”

A Wigan Athletic az utóbbi nyolc mérkőzésén nyeretlen, jelenleg a büntetés után 31 ponttal a Championship utolsó, 24. helyén áll. Nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pont a lemaradása a 21. – biztos bennmaradást érő – pozícióban álló Cardiff City mögött.

Szóljon hozzá!