Külföldi - 2023.5.19.

League One: a Sheffield Wednesday négygólos hátrányból jutott a rájátszás döntőjébe

Az angol labdarúgás történetének egyik, ha nem a legnagyobb fordítását jegyezhettük fel csütörtökön este a harmadosztályú bajnokság (League One) rájátszásának az elődöntőjében, miután a Sheffield Wednesday drámai körülmények között verte ki a Peterborough Unitedet.

Az alapszakaszt a tabella harmadik helyén záró „baglyok” számítottak a párharc esélyesének (a hatodik Peterborough 19 pontra volt a dobogótól), de ehhez képest a Peterborough (amelynek az U18-as csapata Bodnár János Gergővel a soraiban lett Ligakupa-győztes) otthonában rendezett odavágót a „Posh” nyerte meg 4–0-ra.

Sokan már itt lezártnak tekintették a párharcot, de Darren Moore menedzser nem így gondolta, s csapata 4–0-ra hozta a Hillsborough Stadionban megrendezett visszavágót – jöhetett a ráadás. A kétszer 15 perc gyors gólváltást hozott, döntést viszont nem, így a továbbjutás kérdését a tizenegyesek döntötték el. Hazai oldalon senki nem hibázott, míg a Peterborough-ból Dan Butler a keresztlécet találta telibe – a mesébe illő párharc végén a Sheffield Wednesday jutott be a rájátszás döntőjébe.

A londoni Wembley Stadionban sorra kerülő finálé másik szereplőjére ma este derül fény. Az 1–1-es állásról folytatódó Barnsley–Bolton párharcnak magyar vonatkozása is van. A „szénbányászokhoz” tartozik ugyanis a jelenlegi idényt az egy osztállyal feljebb (Championship) szereplő Milwallban töltő magyar válogatott középpályás, Callum Styles. A 23 éves játékos jó idényt zárt a londoni csapatban, de jövője várhatóan attól függ, hogy a Barnsley visszajut-e a második vonalba. 

ANGOL LEAGUE ONE
RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ

Sheffield Wednesday–Peterborough United 5–1 (Smith 9. – 11-esből, Gregory 25., James 71., Palmer 90+8., Paterson 112., ill. Gregory 115. – öngól) tizenegyesekkel: 5–3
Továbbjutott: a Sheffield Wednesday, tizenegyesekkel.

Szóljon hozzá!