Külföldi - 2023.5.17.

Romániában folytatja a Kisvárda és a DVSC volt mestere

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Superliga) érdekelt FCU Craiova vezetőedzője lesz a következő idényben Joao Janeiro. A korábban DVSC-t, a Dunaszerdahelyt, illetve a Kisvárdát is irányító portugál szakember érkezését Adrian Mititelu, az oltyán klub tulajdonosa jelentette be a Facebook-oldalán, miután a román sportsajtó megszellőztette a közelgő edzőváltást.

„A dolgok tisztázása végett két dolgot szeretnék leszögezni. Először: a klub Nicolo Napolival (az FCU jelenlegi edzője – a szerk.) kötött szerződése június 30-án jár le, és e szerződést nem fogjuk meghosszabbítani. Másodszor: a következő idényben csapatunk vezetőedzője Joao Janeiro lesz, akivel a közelmúltban írtunk alá egy egy plusz egy évre szóló kontraktust” – írja bejegyzésében Mititelu.

Joao Janeiro legutóbb az NB I-es DVSC-t irányította. A hajdúságiak kispadján hat bajnoki mérkőzésen négy döntetlent és két vereséget könyvelhetett el.

Érdekesség, hogy az idény közben menesztett Marius Croitoru helyére tűzoltóként érkezett Napolinak ez volt a kilencedik (!) mandátuma a Craiova élén, de a klubtulajdonos szerint semmi meglepő sincs abban, hogy kilencedszer is megköszönik a munkáját.

„Nincs itt semmilyen bohózat, csak ti (a román sportsajtó – a szerk.) állítjátok be annak. Ez 2023-ban teljesen megszokott dolog. Időben szerződtettem Joaót, hogy legyen ideje megtervezni és összerakni a következő idénynek nekifutó keretet. Csupán a ti fejetekben bohózat az, amit én csinálok” – nyilatkozta a Gazeta Sporturilornak az FCU tulajdonosa.

Szóljon hozzá!