Külföldi - 2023.5.18.

Szerb Kupa: kikapott az elődöntőben a Topolya a címvédőtől

Érvényesült a papírforma a labdarúgó Szerb Kupa elődöntőjében: a belgrádi Crvena zvezda 3–0-ra nyert a TSC Arénában a Topolyai Sport Club ellen, amely fennállása során először jutott a legjobb négy közé.

SZERB KUPA
ELŐDÖNTŐ
Topolyai SC–Crvena zvezda 0–3 (0–1)
Topolya,
 TSC Aréna, 4000 néző. V: Osztracsanin
TSC: 
V. Ilics – Antonics, Krsztics (Calusic, 74.), Cvetinovics – Petrovics, Sztojics (Krpics, 74.), Kuveljics, Sztojkovics – Miloszavljevics (Djakovac, 62.), Jovanovics (L. Ilics, 62.) – Vukics (Ratkov, 62.). Vezetődző: Zsarko Lazetics
Crvena zvezda:
 Borjan – Vigo (L. Nikolics, 82.), Erakovics, Dragovic, Azarovi – Mijailovics (Szrnics, 76.), Kanga (Mijatovics, 76.) – Bukari, Ivanics, Katai – Pesics (Rakonjac, 82.). VezetőedzőMilos Milojevics
Gólszerző: 
Kanga (36., 73. – mindkettőt 11-esből), Ivanics (56.)
Kiállítva: 
Cvetinovics (46.)

A 2. percben már a Zvezda kapujában kötött ki a labda, azonban Szasa Jovanovics középre gurítását hiába lőtte a hálóba Sztefan Vukics, a beadás pillanatában a labda már teljes terjedelmével elhagyta a játékteret. A 7. percben Erakovics rosszul szabadított fel, Vukics az ajándéklabdával betört a tizenhatosra, s a kifutó Borjan csak szabálytalanul tudta megállítani.

A jogosan megítélt tizenegyest a sértett végezte el, de a Zvezda kapusa megfogta a bal alsóba tartó lövést. A következő percben Szasa Jovanovics került gólhelyzetbe, miután becsapta Erakovicsot, csakhogy hét méterről csúnyán fölé lőtt. A 15. percben ismét Jovanovics került főszerepbe, Vukics kiugratását lőtte a jobb alsóba, azonban a VAR-szoba jelezte, hogy ha minimálisan is, de lesen volt a labda elrúgásának pillanatában.

Ahogy múlt az idő, egyre jobban kezdett magára találni a Zvezda, amit a 20. percben lőtt Kanga-kapufa is jelzett. A 32. percben úgy tűnt, hogy a TSC megússza kapott gól nélkül a kapu előtti kavarodást, azonban Kanga lövését Dusan Cvetinovics a kezével blokkolta, s a játékvezető, miután megnézte az estet, a tizenegyespontra mutatott, Kanga pedig a 36. percben a jobb felsőbe lőtt, Veljko Ilics eltalálta a sarkot, ám esélye sem volt hárítani.

A második félidő elején Pesics csapott le egy rövid passzra, el is vitte a labdát Cvetinovics mellett, aki utolsó emberként felrúgta, s Osztracsanin játékvezető felmutatta neki a második sárga lapot, így a teljes második játékrészt a TSC tíz emberrel játszotta végig. Az 56. percben egy szöglet után Pesics csúsztatta meg a labdát Ivanics elé, aki közelről a kapuba fejelt, s a VAR-szoba megerősítette, hogy a Zvezda egyik legjobbja nem volt lesen.

A 73. percben Bukari harcolt ki egy újabb tizenegyest a Crvena zvezdának, amit ezúttal is Kanga értékesített magabiztosan.

A hátralevő negyedórában a vendégek visszavettek a tempóból, a hazaiaknak pedig tíz emberrel nem volt erejük a szépítésre. A TSC legközelebb vasárnap lép pályára, a szerb Szuperliga 36. fordulójában a Novi Pazar vendégeként.

Szóljon hozzá!