Külföldi - 2024.3.24.

17 ÉVES TÁMADÓ GÓLJA DÖNTÖTT, BRAZÍLIA LEGYŐZTE ANGLIÁT A WEMBLEY-BEN

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen Brazília 1–0-ra legyőzte Angliát Londonban a Wembley Stadionban.

Nem túl nagy iramban kezdődött a játéknap egyik legjobban várt meccse. Az első lehetőség a brazilok előtt adódott, de Rodrygo lövését Pickford védte. Aztán a 14. percben is a vendégek veszélyeztettek, de Vinícius nagy helyzetben túlságosan erőtlenül lőtt. A 19. percben a Premier League-ben Erling Haaland utáni leggólerősebb támadó, Ollie Watkins került óriási helyzetbe, de a védők szorításában fölé lőtt. Közben Kyle Walkert sérülés miatt le kellett cserélni. A 35. percben Lucas Paquetá a jobb oldali kapufát találta telibe, ez volt a legnagyobb lehetőség.

Tehát az első félidőben a brazilok sokkal veszélyesebben játszottak, de maradt a 0–0.

A második játékrészben lassan csordogált a meccs, küzdelmes csatát vívtak a felek. A 64. percben ismét Paquetá veszélyeztetett, azonban remek lövése éppen hogy mellé szállt.

Aztán a 80. percben a brazilok fölénye gólban is megmutatkozott: lendületes támadás végén Vinícius lövését még védte Pickford, ám a kipattanóra érkezett a Palmeiras 17 éves támadója, Endrick, aki a kapuba passzolta a labdát

Az angolok persze minden kockára tettek az egyenlítésért, de Southgate csapata nem tudott betalálni. Sőt, a 94. percben majdnem megkapták a második gólt is, de a gyors kontra végén Endrick elhibázta az újabb ziccerét. Így maradt a 0–1.

Szóljon hozzá!