Külföldi - 2024.3.24.

A HORVÁTOK A TIZENEGYESÖLŐ IVUSIC BRAVÚRJAIVAL JUTOTTAK A KÍSÉRLETI FIFA-TORNA DÖNTŐJÉBE

Az 1. percben gólt szerzett, majd 2–0-ra győzött Ausztria Szlovákia vendégeként felkészülési mérkőzésen. Az Írország–Belgium meccsen nem esett gól. Horvátország tizenegyesekkel győzte le Tunéziát egy kísérleti FIFA-torna elődöntőjében.

ÍRORSZÁG–BELGIUM 0–0

Enyhe belga fölényt hozott a dublini meccs első félideje, de az írek jártak a legközelebb a gólszerzéshez, amikor Evan Ferguson tizenegyest végezhetett el – a Brighton & Hove Albion csatára azonban megcsúszott, s lövését védeni tudta Matz Sels. A fordulás után is maradt a kiegyenlített játék, mindkét csapatnak akadtak lehetőségei, de a gólszerzés ezúttal is elmaradt, így döntetlen lett a végeredmény a beugró ír szövetségi kapitány, John O’Shea első mérkőzésén. 

SZLOVÁKIA–AUSZTRIA 0–2

Már az 5. másodpercben gólt ünnepelhettek a „sógorok” hívei – Christoph Baumgartner egy remek egyéni alakítás végén volt eredményes. 

DÁNIA–SVÁJC 0–0

Két jó nevekből álló együttes csapott össze Koppenhágában, de ez nem ez nem látszott meg a felek támadójátékán. Hazai oldalon Kasper Schmeichelnek csak egyszer, míg a svájci kapuban Yann Sommernek (majd az őt sérülés miatt váltó Yvon Mvogónak) kétszer volt dolga – ennek tükrében megérdemelt volt a gól nélküli döntetlen.

TUNÉZIA–HORVÁTORSZÁG 0–0 – tizenegyesekkel 4–5

Kairóban mérte össze erejét a kísérleti jellegű FIFA Series egyiptomi tornájának elődöntőjében (a minitorna másik elődöntőjében Egyiptom Új-Zélandot verte 1–0) Tunézia és az Eb-re készülő, katari vb-bronzérmes Horvátország. A mérkőzés 90 perce csak egy érvénytelenített afrikai gólt hozott (Dzselasszi találatát les miatt fújták vissza), így jöhettek a tizenegyesek. Tunéziai részről a Ferencvárosban légióskodó Mohamed Ali Ben Romdan, illetve a korábbi FTC-légiós Laidouni is berúgta a saját tizenegyesét, de Dzselasszi, Dzsaziti és Haddadi sem tudott túl járni a félidőben becserélt Ivica Ivusic eszén (horvát részről Vlasic és Juranovic hibázott), így Modricék csapnak össze Egyiptommal a keddi döntőben.

 

Szóljon hozzá!