Külföldi - 2024.3.27.

BELLINGHAM GÓLJÁVAL A 95. PERCBEN MENTETTE IKSZRE A BELGÁK ELLENI MECCSET ANGLIA

A belga labdarúgó-válogatott 2–2-es döntetlent játszott Angliával a Wembleyben, felkészülési mérkőzésen.

A belga válogatott igencsak hamar, már a 11. percben megszerezte a vezetést – Jordan Pickford borzalmas kirúgása után Youri Tielemanshoz pattant a labda, aki okosan a bal alsó sarokba lőtt a visszafutó kapus mellett. Nem kellett sokat várni a válaszra, hat perccel később tizenegyeshez jutott Anglia, Ivan Toney pedig – ahogyan azt tőle megszokhattuk – higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt. 

A 27. percben Jarrod Bowen is betalált, a gólt azonban a VAR les miatt érvénytelenítette. Az első félidő hajrájában hosszú indítást kapott Romelu Lukaku, aki Lewis Dunkot lerázta, majd bal külsővel parádés beadást küldött Tielemans felé. A belga középpályás nem hibázta el üres kapura, csukafejessel volt eredményes. 

A második félidőben egyértelműen az angolok domináltak, azonban Kobbie Mainoo és Phil Foden is nagy helyzetet puskázott el. Úgy nézett ki, hogy a belgák kihúzhatják, a 95. percben viszont csak összejött a hazaiaknak az egyenlítés – James Maddison gurított vissza a tizenegyesponthoz, Jude Bellingham átvette a labdát, majd rendkívül pontosan lőtt a bal alsóba, kialakítva a 2–2-es végeredményt. 

TOVÁBBI EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Anglia–Belgium 2–2 (Toney 17. – 11-esből, Bellingham 90+5., ill. Tielemans 11., 36.)

Szóljon hozzá!