Külföldi - 2024.3.27.

ENDRICK A BERNABÉUBAN IS BETALÁLT, BRAZÍLIA GÓLGAZDAG MECCSEN IKSZELT SPANYOLORSZÁGGAL

A spanyol labdarúgó-válogatott 3–3-as döntetlent játszott Brazíliával felkészülési mérkőzésen a Santiago Bernabéuban.

Remekül kezdett a spanyol válogatott, hiszen már a 12. percben előnybe került – Lamine Yamal harcolt ki tizenegyest, amelyet Rodri a kapu közepébe vágott. A 36. percben Dani Olmo is villant: a Leipzig középpályása kiosztott egy kötényt, majd egy visszahúzós csel után lőtt a kapu jobb oldalába, megduplázva a hazaiak vezetését. 

Szinte a semmiből jött vissza a meccsbe Brazília, ehhez Unai Simón kapitális hibája is kellett. A spanyol kapus egyszerűen odapasszolta Rodrygónak a labdát, és a Real Madrid támadója egy átvétel után látványosan a kapuba emelt. A második félidő elején az angolok ellen győztes gólt jegyző Endrick is beköszönt, ballábas kapáslövését képtelen volt védeni a hazaiak kapusa. 

A hajrában sem maradtunk gólok nélkül – a 87. percben Rodri újabb büntetőt értékesített, a hosszabbítás utolsó pillanataiban pedig Carvajal is szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül, így Brazília is tizenegyest kapott. A táncoslábú Lucas Paquetá nem remegett meg, elküldte Simónt a másik irányba, és beállította a 3–3-as végeredményt.  

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Spanyolország–Brazília 3–3 (Rodri 12., 87. – mindkettőt 11-esből, Olmo 36., ill. Rodrygo 40., Endrick 50., Paquetá 90+6. – 11-esből)

Szóljon hozzá!