Külföldi - 2024.3.25.

MÁSFÉL ÉV UTÁN NEM KAPOTT KI SAN MARINO, IKSZELT SAINT KITTS ÉS NEVIS ELLEN

San Marino válogatottja felkészülési mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott Saint Kitts és Nevis legjobbjaival a serravallei Olimpiai Stadionban, s ezzel fennállása 10. olyan mérkőzését játszotta le, amelyen nem szenvedett vereséget.

A szerdán előnyből 3–1-re elvesztett felkészülési mérkőzés után vasárnap este eljött a lehetőség a világranglistán utolsó, 210. helyén álló San Marino számára, hogy visszavágjon Saint Kitts és Nevis válogatottjának – valamint folytassa történelmi sorozatát és zsinórban ötödik mérkőzésén is betaláljon – a két ország nemzeti csapata ugyanis vasárnap este ismét összecsapott egymással a serravallei Olimpiai Stadionban. 

Úgy is indult a mérkőzés, hogy az európai miniállam mindent megtesz azért, hogy a gólszerzősorozatát folytassa, ám az első húsz percben hiába jutott háromszor is nagy helyzetig a házigazda, nem sikerült előnybe kerülni.

Az első félidő folytatásában is San Marino futballozott kapura veszélyesebben, de betalálni továbbra sem sikerült, míg a karibiak leginkább csak az ellenfél játékosait veszélyeztették kőkemény belépőikkel – Saint Kitt és Nevis legjobbjai a találkozó jellegéhez képest meglehetősen durván futballoztak az egész mérkőzésen.

A helyzet a szünet után sem változott sokáig, ám már kevesebb helyzetet hozott a mérkőzés – a 68. percben pedig lejött a legjobb formában lévő hazai játékos, Filippo Berardi, aki a válogatott előző két meccsén is betalált, s a  San Marinó-i labdarúgás történelmének első játékosa lehetett volna, aki három egymást követő találkozón is gólt szerez. Végül nem talált be más sem, a meccs gól nélkül ért véget, ám San Marino így is akadt olyan sorozata, amely véget ért. Például másfél év után első mérkőzésén nem szenvedett vereséget a miniállam csapata – 2022 novemberében a szintén a karibi térségbe tartozó Saint Lucia válogatottjának vendégeként játszott 1–1-et San Marino. De említhetnénk azt is, hogy ez volt a miniállam válogatottjának a 203. FIFA által is elismert mérkőzése, ám mindössze a 10. olyan amelyen nem szenvedett vereséget – ez lett történtelme 9. döntetlenje. Amire viszont készült San Marino, hogy 20 év után ismét nyerjen, nem jött össze, így 2004 áprilisa, Liechtenstein 1–0-s legyőzése, immár 138 mérkőzés óta vár az újabb győzelemre – ez a válogatottak között a világ legtöbb mérkőzést számláló aktív nyeretlen sorozata.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
San Marino–Saint Kitts és Nevis 0–0

Szóljon hozzá!