Külföldi - 2024.3.23.

NÉGYET GURÍTOTTAK SKÓCIÁNAK A HOLLANDOK, POTYA GÓLLAL IKSZELT ROMÁNIA

Három Eb-résztvevő válogatott is felkészülési meccset játszott a magyar–török csatával azonos idősávban.

ROMÁNIA–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 1–1

Már a hetedik percben elcsendesedett a bukaresti Nemzeti Aréna, a vendég északír válogatott ugyanis mesteri kontra végén bevette a románok kapuját – az angol harmadosztályú Stevenage-ben légióskodó Jamie Reid remek ütemben emelte át a kilépő kapust. A hazaiak válasza a félidő derekán érkezett, Dennis Man életerős, középre tartó lövését az északír kapus, Conor Hazard csúnyán bevédte. A folytatásban a románoknál volt többet a labda, de a fordítás már nem jött össze keleti szomszédunknak.

HOLLANDIA–SKÓCIA 4–0

Meddő skót fölény jellemezte az amszterdami mérkőzés első félidejét, a narancsmezes hollandok csak a szünet előtt jöttek ki védelmi vonalaik mögül, s ha már kijöttek, gólt is szereztek: Tijani Reijnders 23 méterről bombázott a jobb felső sarokba. Már a mérkőzés utolsó 20 percében jártunk, amikor újabb gólt szereztek Ronald Koeman tanítványai: Gakpo beadásából Georginio Wijnaldum bólintott a kapuba. A hajrában további kétszer voltak eredményesek a hazaiak, Wout Weghorst szöglet után bólintott a kapuba, míg Donyell Malen az első gólt szerző Reijnders passzát váltotta gólra, beállítva a 4–0-s végeredményt.

ALBÁNIA–CHILE 0–3

Kiegyenlített meccset játszott egymással Parmában Albánia és Chile, de az első gólt a (papíron) vendég dél-amerikaiak szerezték, Eduardo Vargas 15 méterről ágyúzott a jobb alsóba. A meccs hajrájában további gólokat szereztek a chileiek: előbb Victor Dávila vitt el két védőt, s rúgatott gólt Marco Boladosszal, majd a gólpasszt adó Dávila lőtt 16 méterről a jobb alsóba, beállítva a végeredményt.

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Románia–Észak-Írország 1–1 (Man 24., ill. Reid 7.)
Albánia–Chile 0–3 (E. Vargas 19., Bolados 83., Dávila 90+2.)
Hollandia–Skócia 4–0 (Reijnders 40., Wijnaldum 72., Weghorst 84., Malen 86.)
KORÁBBAN
Norvégia–Csehország 1–2 (Bobb 20., ill. Zima 30., Barák 85.)

 

Szóljon hozzá!