Külföldi - 2024.3.27.

SHAQIRI SZABADRÚGÁSGÓLJÁVAL NYERT SVÁJC, KIKAPTAK A SKÓTOK

Felemás eredményt produkált az Eb-re készülő két csoportellenfelünk: Svájc legyőzte Írországot, míg Skócia kikapott az északírektől.

Látványos, de egyben szerencsés góllal törték meg a jeget az északírek Glasgow-ban, a Liverpoolba az elmúlt hetekben berobbanó Conor Bradley lövése egy védő lábán megpattanva tekeredett védhetetlenül a skót kapuba . Steve Clarke együttese – egyértelmű mezőnyfölénye dacára – nem tudott válaszolni a kapott gólra, így a hollandoktól begyűjtött pofon után ismét vereséget szenvedett.

Svájci mezőnyfölényt hozott a dublini összecsapás első félideje, ez pedig a 23. percben érett góllá, amikor Xherdan Shaqiri remek mozdulattal tekert a jobb alsóba egy szabadrúgást. Az Egyesült Államokban légióskodó támadó középpályás találata győztes gólnak bizonyult, így a helvétek továbbra is veretlenek a 2024-es évben.

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Írország–Svájc 0–1 (Shaqiri 23.)
Svájc: Mvogo – Schär (Omeragic, 80.), Elvedi, Cömert – Widmer (Mbabu, 65.), Xhaka (Freuler, a szünetben), Sierro (Zakaria, 65.), Ndoye (Kutesa, 65.) – Amdouni, Aebischer – Shaqiri (Okafor, 76.).
Szövetségi kapitány: Murat Yakin.

Skócia–Észak-Írország 0–1 (Bradley 32.)
Skócia: Gunn – Hendry, Cooper, Tierney – Patterson, McTominay, Gilmour (McLean, 70.), Robertson (Ferguson, 37.) – McGinn (Armstrong, 78.), Christie (Shankland, 78.) – Dykes (Adams, 70.).
Szövetségi kapitány: Steve Clarke.

Szóljon hozzá!