Külföldi - 2024.4.12.

Legyőzték Benzemáékat a döntőben, az Al-Hilal nyerte a szaúdi szuperkupát

Az Al-Hilal nyerte meg a labdarúgó Szaúdi Szuperkupát, miután az Abu-Dzabiban zajló négyes döntő csütörtök esti fináléjában 4–1-re legyőzte a Karim Benzemát végig a pályán tudó címvédőt, az Al-Ittihadot. Az Al-Hilal sorozatban a 34. tétmérkőzését nyerte meg.
Az ellenfél védelmén átszlalomozó brazil Malcom korán megszerezte a vezetést az Al-Hilalnak (, aztán a 21. percben, egy marokkói párbaj végén egyenlített az Al-Ittihad: Jasszin Bunu kivédte Abderrazak Hamdallah büntetőjét, de honfitársa – aki a tavalyi finálét eldöntötte a duplájával – a kipattanót már berúgta .

A szünet előtti percekben Szalem el-Doszari a tizenhatos előteréből a jobb alsóba lőtt, a két vb-n is gólt szerző, 84-szeres szaúdi válogatott támadó góljával megint a kék mezesek vezettek .

A fordulás után az Al-Ittihad erejéből csak lesgólra futotta, ellenben Malcom a végjátékban rúgott még egy érvényeset (VIDEÓ ITT!), amivel eldöntötte a meccset – de biztos, ami biztos alapon Jorge Jesús csapata szerzett még egy gólt Nasszer el-Doszari jóvoltából.

A bajnokságot utcahosszal vezető, a szerb gólvágót, Alekszandar Mitrovicsot sérülés miatt nélkülözni kényszerülő Al-Hilal 2015, 2018, 2021 után immár negyedszer nyerte meg a Szaúdi Szuperkupát, amelynek a versenykiírás értelmében ez volt a 2023-as kiadása.

A sorozatot 2013-ban indították útjára, az Al-Hilalon kívül csak az Al-Naszr hódította el egynél többször (2) a serleget – mint ismert, Cristiano Ronaldóék ezúttal kikaptak az elődöntőben.

SZAÚDI SZUPERKUPA
DÖNTŐ, ABU-DZABI
Al-Hilal–Al-Ittihad 4–1 (Malcom 5., 89., Sz. el-Doszari 44., N. el-Doszari 90+6.., ill. Hamdallah 21.)

Szóljon hozzá!