Külföldi - 2024.4.11.

Liga 2: egy pontot szerzett a Csíkszereda

Csak egy pontot szerzett hazai pályán az FK Csíkszereda a román másodosztály felsőházának hétközi fordulójában, de legalább egy napra ezzel is újra feljutó helyen áll a székelyföldi csapat.
A vendég Mioveni a teljes első félidőben tíz emberrel védekezett, ezt azonban olyan hatékonyan tette, hogy a hazai mezőnyfölény ellenére fél óráig helyzete sem volt az FK-nak. A ráadáspercekben így teljesen váratlanul jött a szeredai gól: Soufiane Jabari jobbról beívelt szabadrúgása után Stefan Blanaru saját kapujába lőtte a labdát.

A hátrányba kerülő vendégek szünet után át is vették a kezdeményezést, de helyzetbe ők is ritkán kerültek, Gyenge Szilárdnak csak egyszer kellett nagyot védenie. A Kelemen Dávid fején megcsúszó labda után viszont ziccerbe került Alexandru Stan, és öt méterről nem is hibázott – az FK-ban pedig, bár megnyomta az utolsó perceket, már nem maradt erő az újabb gólhoz.

A szeredai együttes anyaországi játékosai közül Nagy János és Kelemen végig a pályán volt, Jelena Richárdot a 63. percben váltotta Makrai Gábor, Babati Benjámin 75 percet játszott, Pintér Bence viszont végig a kispadon maradt.

ROMÁNIA
Liga 2, playoff, 3. forduló
FK Csíkszereda–CS Mioveni 1–1 (Blanaru 45+2. – öngól, ill. Stan 79.)

Szóljon hozzá!