Külföldi - 2024.4.23.

Megvált edzőitől a Zürich, Moniz vette át a felnőttcsapatot

A svájci élvonal (Super League) felsőházában érdekelt FC Zürich a hivatalos honlapján közölte, hogy megvált az ideiglenesen megbízott Murat Ural, Umberto Romano edzőpárostól, amely februárban a Mainzba távozó Bo Henriksen helyére ugrott be az idény végéig.
Az így megüresedő pozíciót az U21-es együttesnél dolgozó (eredetileg a játékosfejlesztési osztályhoz szerződő) Ricardo Moniz veszi át, aki – elődeihez hasonlóan – az évad végéig vállalta el a megbízást. A klubvezetés azzal indokolta a döntést, hogy a csapat eredményválságba került, ezzel pedig veszélybe került az európai kupaszereplés. A kék-fehér klub az alapszakasz utolsó két fordulójában a Szalai Gábort foglalkoztató Lausanne-tól és a St. Gallentől is kikapott, így a hatodik helyen kezdi el a felsőházi rájátszást, hátránya két pont a Konferencialiga-selejtezőt érő negyedik helyen tanyázó St. Gallen mögött.

A korábban a Ferencvárosnál és a ZTE-nél dolgozó holland tréner – akit másodedzőként Johan Vonlanthen fog segíteni – az éllovas Young Boys ellen debütál a Zürich kispadján.

Szóljon hozzá!