Külföldi - 2024.5.9.

Liechtenstein: ötvenedszer is kupagyőztes az FC Vaduz

A várakozásoknak megfelelően a címvédő FC Vaduz nyerte meg a labdarúgó Liechtensteini Kupát, mivel a szerda esti döntőben 5–0-ra legyőzte a svájci hetedosztályban (!) szereplő Triesenberget. A vaduziak ezzel történelmet írtak nemcsak a sorozatban, hanem a világfutballban is.
A találkozó előtt már biztos volt, hogy így vagy úgy, de történelmi jelentőségű kupaeste vár a két csapatra: a toronymagas esélyes Vaduz győzelme esetén ugyanis az első csapat lehetett a világon, amelynek összejön a félszáz hazai kupagyőzelem, míg a Triesenberg a svájci hetedosztályból léphetett volna ki a nemzetközi kupaporondra. Ismert, hogy Liechtenstein az egyetlen UEFA-tagállam, amelynek nincs önálló bajnoksága, ám az UEFA-tagság feltétele, hogy az adott ország ha bajnoksággal nem is, de legalább nemzeti kupával kell rendelkezzen. Ezért minden évben megrendezik a liechtensteini kupasorozatot.

A szerdai fináléban aztán papírforma-eredmény született: még tíz perc sem telt el a találkozóból, de a Vaduz már két góllal vezetett, a szünetben pedig 3–0 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után újabb két gólt szerzett a Vaduz, így végül 5–0-ra győzött, s megszerezte 50. kupagyőzelmét (az 1946-os rajt óta – a szerk.).

LIECHTENSTEINI KUPA
DÖNTŐ
Vaduz–Triesenberg 5–0

Szóljon hozzá!