Külföldi - 2024.6.3.

Bolláék nyerték a Svájci Kupát

A Servette FC nyerte meg a labdarúgó Svájci Kupát, miután a Bernben rendezett döntőben 0–0-s rendes játékidő és hosszabbítás után, tizenegyespárbajban 9–8-ra legyőzte az FC Luganót.
Svájci kupagyőztes Bolla Bendegúz! A 16-szoros magyar válogatott futballistát tavaly nyáron az idény végéig adta kölcsön a Wolverhampton Wanderers a Servette-nek, és vasárnap megnyerte az első jelentős külföldi trófeáját a klubbal. Izgalmasabban nem is alakulhatott volna a Lugano elleni kupadöntő, egy abszolút kiegyenlített mérkőzésen 0–0 után a hosszabbításban sem született gól, így tizenegyesek döntöttek. Bár a 86. percben beálló Bolla Bendegúz hibázott, de ez is belefért, és végül elképesztő izgalmak közepette a Bayern Münchennél nevelkedő Lukas Mai a tizenkettedik sorozatban rontott, és ezzel a Servette története során nyolcadik alkalommal lett kupagyőztes. Ezt megelőzően legutóbb 2001-ben volt kupagyőztes a csapat, úgyhogy érthetően hatalmas ünneplés vette kezdetét.

A magyar jobb oldali középpályás mind az öt mérkőzésen pályára lépett a kupasorozatban, a Delémont ellen 2–0-ra megnyert negyeddöntőben gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Összesen 45 tétmérkőzésen lépett pályára az idényben, és kupagyőztesként csatlakozhat a válogatotthoz, amelyben akár Svájc ellen is pályára léphet az Eb-csoportkörben.

„Mivel a kontinensviadalon csak jó képességű válogatottakkal találkozunk, mindegyik mérkőzésen óriási élmény lenne játszani, ám ha tudnám, biztosan pályára lépek mindhármon, azt mondanám, a Svájc ellenit várom a leginkább” – mondta lapunknak januárban a 24 éves futballista, aki a 2020-as Eb-n is kerettag volt, ám egyik találkozón sem lépett pályára.

Kérdés, hogyan és hol folytatódik majd a pályafutása, mert bár a Servette az idény végéig vette őt kölcsön, a klubnak opciós joga van a szerződtetésére.

SVÁJCI KUPA
DÖNTŐ
Servette FC–FC Lugano 0–0 – 11-esekkel: 9–8

Szóljon hozzá!