Külföldi - 2024.6.2.

Jérome Boateng a Salernitanából Linzbe távozott

Szerződése lejártával távozott az olasz labdarúgó-élvonalból kieső Salernitanától és már meg is találta új klubját a világbajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes német védő, Jérome Boateng, aki két évre szóló szerződést kötött az osztrák Linzer ASK-val.
A Herthánál nevelkedett, de felnőttpályafutása elején a Hamburgnál és az angol Manchester Citynél is megfordult Boateng legnagyobb sikereit a Bayern Münchennel érte el, hiszen tíz év alatt kilencszer lett német bajnok, a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot két-két alkalommal, a Német Kupát ötször nyerte meg.

A 76-szoros német válogatott Boateng 2021-ben lett a bajorok után a francia Olympique Lyon játékosa, de onnan két évvel később, tavaly nyáron távozott szerződése lejártával.

Boatengnek sokáig, több mint fél évig nem volt csapata, ám idén februárban az olasz élvonalbeli Salernitana szerződtette, amely azonban az utolsó helyen zárt és kiesett a másodosztályba. Boateng nem tart a csapattal a Serie B-be, az idény végeztével elhagyta a salernóiakat.

Sőt, a német védő már meg is találta új csapatát, ugyanis az osztrák bajnokságot harmadik helyen záró LASK kétéves szerződést kötött a 35 éves Boatenggel.

Szóljon hozzá!